Tort cu mere si zahar caramelizat

de Mama_Lizica in Torturi, 31 Dec 2009 | 9956 vizualizari

 

E o reteta light, se prepara usor, e delicioasa si racoritoare. A, si ieftina!

 

INGREDIENTE

  • 4 mere
  • 9 linguri zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 200 g frisca
  • 2 linguri ulei
  • 4 cuburi ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si zahar caramelizat:

6 linguri de zahar se caramelizeaza, cu grija, sa nu devina maroniu (deci amar) zaharul. Cand e lichefiat, se tapeteaza peretii cratitei cu el si se lasa la racit. Intre timp, se rad merele. Se pun peste zaharul caramelizat si se dau la cuptor 10 minute, la foc potrivit. Cat stau ele acolo, faci blatul, care e clasicul blat de tort (pandispan): separi albusurile de galbenusuri, bati spuma albusurile cu 3 linguri zahar, apoi adaugi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, la final, faina, presarata in ploaie. Scoti merele, le lasi 5 minute, sa mai iasa aburul, apoi torni aluatul peste ele si dai la cuptor 10-15 minute, pana trece testul scobitorii (infigi o scobitoare in centru si, daca nu mai ramane aluat pe ea cand o scoti, e gata). Cand e gata, scoti si lasi 10 minute. Dupa aceea, rastorni blatul pe un platou (merele vor fi in sus), nivelezi, daca e nevoie, merele si lasi sa se raceasca de tot. Il imbraci in frisca si presari ciocolata rasa pe deasupra.

TIPS-URI

1

Daca faci intr-o forma de tort mai mare, ai grija la cantitati: blatul nu trebuie sa fie foarte umflat, deoarece va da impresia ca e mult aluat in comparatie cu merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort exotic